Wijziging van start boekjaar

Zoals eerder al aangegeven gaan we de start van het productiejaar (nu 1 juni) gelijk trekken met het boekjaar (nu 1 januari). Dit heeft een aantal gevolgen!
Onze afnemer, Agem,  gaat het nu het lopende productiejaar afrekenen op 1 januari 2021 (lees we (ECB/Agem) gaan uw belastingvoordeel over het lopende productiejaar bepalen).

Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk om per 1 januari 2021 een (jaar)afrekening voor u op te stellen, deze mag u in februari  verwachten. Daarna gaan wij, Agem, de correctiefactuur opmaken waarin het verlaagde belastingtarief (belastingvoordeel) wordt verrekend, deze mag u in februari/maart verwachten als u klant van Agem bent.

Voor het opstellen van de (jaar)afrekening hebben wij uw meterstanden (stroom en/of gas) nodig. Wij lezen uw meterstanden uit op uw ‘slimme’ meter. Heeft u geen ‘slimme’ meter, dan ontvangt u binnenkort per email een verzoek om de meterstanden aan ons door te geven.

Voor niet-Agem klanten zullen wij (ECB) weer een verklaring opstellen en u teruggave aanvragen voor zover wij dat kunnen. Anders moet u dat zelf regelen, als dat het afgelopen jaar ook het geval was, of de ECB vragen dat voor u te doen.

De toekomst
De volgende afrekening zal volgend jaar zijn, over het volledige kalanderjaar 2021. Voor de toekomst blijven we dan vervolgens afrekenen over een kalanderjaar.