Nieuws van de Belastingdienst

We ontvingen een brief van de belastingdienst met een tweetal belangrijke mededelingen.

  1. De postcoderoosregeling wordt per 1 april 2021 afgeschaft. Het verlaagde tarief, waar de postcoderoos gebruik van maakt, zal nog maximaal 15 jaar blijven bestaan.
    Dat wil zeggen dat bestaande coöperaties daar nog gebruik van kunnen blijven maken voor alle leden die op 31 maart 2021 lid zijn. Kortom, voor onze coöperatie verandert er niets.

  2. Wijziging productieperiode. Het boekjaar van coöperaties loopt normaliter vanaf de start van de productie en begint dus vaak midden in het jaar. Dat is lastig omdat de afrekeningen van de energieleveranciers vaak per 1 januari plaatsvinden.
    De belastingdienst staat nu toe dat een coöperatie éénmalig de start productieperiode mag aanpassen. Wij zullen daar gebruik van gaan maken en onze productieperiode laten starten op 1 januari.
    Dat wil zeggen dat we in 2021 te maken krijgen met een gebroken boekjaar, we rekenen juni t/m december ook in 2021 af, en daarna is de afrekening telkens per 1 januari, wat ook makkelijker als leden wisselen van leverancier.