Hoera!

Het is uiteindelijk gelukt om alle administratieve hordes te nemen. Afgelopen week zijn de laatste formulieren goedgekeurd.

Alles nog een keer op een rij:

  1. We hebben 3 nieuwe 3x80A aansluitingen laten aanleggen om de stroom rechtstreeks terug te leveren aan het net. 1 voor ’t Grachthuys, 2 voor Betting Wonen.
  2. Deze aansluitingen krijgen van Liander een nummer en worden verbonden met de meters in de meterkast. De nummers worden gekoppeld aan een adres, 1 adres per nummer. De meters hebben ook een nummer en meten zowel hoog- als laag tarief.
  3. De meters zijn weer verbonden met de omvormers van de zonnepanelen, en u begrijpt het al, ook hier wordt weer een nummer (het productie nummer) uitgedeeld.
  4. Om gecertificeerde groene stroom te mogen leveren moet je installatie een certificaat krijgen van Certiq, de instantie die daar over gaat. Certiq wil per installatie een duidelijk overzicht van welke nummers er nu met elkaar verbonden zijn en welke adressen (locaties) daarbij horen. Begrijpelijk en niet zo moeilijk zou je denken, behalve als de nummers door elkaar zijn gehaald. Probeer dan maar eens iemand te vinden die dat kan/wil corrigeren, daar kun je dus vanaf juni mee bezig zijn blijkt.
    Als dan ook nog blijkt dat de meters voor het hoog- en laag tarief zijn omgewisseld is de chaos compleet.

Maar het is allemaal goed gekomen en dus zijn we nu in afwachting van de eerste afrekening, want de stroom is ondertussen, ondanks deze perikelen, wel opgewekt en ook geleverd.