Eerste dak is gereed!

Donderdag 23 mei was het zover, de aansluitingen op het elektriciteitsnet van de daken van Betting zijn gerealiseerd. Via de achterzijde van de panden van Betting zijn twee leidingen gelegd richting Misterstraat aan daar aangesloten op het net. In principe kan de levering van zonnestroom nu beginnen. Formeel moet de installatie op gekeurd en opgeleverd worden, en dat gaat op korte termijn gebeuren, maar daarna gaan we echt van start.

Bij het Grachthuys blijven we tegen problemen aanlopen. Het bestaande dak, met oude dakpannen, vergt een andere aanpak dan gebruikelijk en daarom duurt het helaas langer dan eerst de bedoeling was. De meterkast is geplaatst en de aansluiting op het net zal deze week klaar zijn. Dan is het wachten op het bevestigen en leggen van de panelen. Inmiddels is er een ander plan van aanpak, dus dat moet ook goed gaan komen is onze verwachting. Zal alleen nog een paar weken duren in verband met overvolle planningen ….

De overige formaliteiten worden één voor één afgehandeld. De verzekeringen zijn afgerond. De sterkteberekening is onderweg. Het recht van opstal moet nog afgerond worden, en een aantal aangepaste contracten, in verband met inhoudelijke fouten, moeten ook nog getekend worden, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

We naderen de eindstreep!