De deelauto komt eraan en wel op 4 juni

Op 4 juni  is de presentatie van de nieuwe deelauto in Bredevoort.  U kunt de auto bewonderen vanaf 10:00 op ’t Zand.

Daar wil ik meer van weten!

    Energie Coöperatie Bredevoort (ECB) heeft in samenwerking met Bredevoorts Belang geregeld dat er een elektrische deelauto voor de Bredevoortse bevolking beschikbaar komt. De Renault Zoe staat vanaf dinsdag 31 mei klaar op ’t Zand, tegenover Hotel De Heerlyckheid. Iedereen met een geldig rijbewijs kan er gebruik van maken, men hoeft geen lid te zijn van de ECB of Bredevoorts Belang. Aanmelden en reserveren gaat eenvoudig online via de website van GAON.nl of ECBredevoort.nl. De auto is vervolgens te openen en te starten via een app op de telefoon.

    De ECB draagt financieel bij, omdat het project past bij de doelstelling van de vereniging. Een deelauto is immers goed voor het milieu, zeker als deze ook nog eens elektrisch is. Net als bij de energiecoöperaties in Zieuwent en Groenlo ontvangt het deel-auto-project daarnaast een subsidie vanuit GAON van de regio (8RHK-ambassadeurs). Door deze bijdragen kunnen inwoners tegen een heel aantrekkelijk tarief de auto gebruiken, nl vanaf slechts 12 cent per kilometer (afhankelijk van het soort abonnement).  

    De officiële presentatie van de deelauto is op zaterdag 4 juni, om 10:00 uur, op ’t Zand te Bredevoort. Dhr. Ap te Winkel sluit het eerste abonnement af en maakt zijn eerste (korte) rondje met de auto. Wethouder Hans te Lindert houdt een korte toespraak. Ook gemeente Aalten immers steunt het project. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn!   

    Nadere informatie over het deelauto-project is te vinden op de website van GAON en Energie Coöperatie Bredevoort. Aanmelden kan vanaf nu via deze websites, vragen stellen via deelauto@ecbredevoort.nl.